Zorg voordat je aan de cake begint, de Nutellaroom (ongeklopt) al een nachtje in de koelkast heeft gestaan
Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 170 ℃ en bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in
Meng alle droge ingrediënten samen in een kom
Doe in de andere kom de eieren, melk en olie en roer dit door elkaar. Spatel vervolgens de droge ingrediënten door de natte
Voeg straalsgewijs het gekookte water bij het beslag en klop nog even tot een homogene massa
Giet het beslag in de springvorm en bak de cake gaar in circa 40 minuten, test daarna met een satéprikker of de cake gaar is. Laat dan helemaal afkoelen
Botercrème
Bereid de botercrème zoals staat beschreven in het recept (klik op de link in ingrediëntenoverzicht)
Klop de Nutellaroom op tot een luchtig room, maar klop niet te lang door, anders schift de room
Opbouw
Snijd de chocoladecake door de midden en snijd eventueel de cake aan de bovenkant plat
Vul een spuitzak met botercrème en spuit een dijkje langs de rand van de bodem, vul deze vervolgens met een flinke laag Nutellaroom
Bestrooi wat gehakte hazelnoten over de room
Leg hier de bovenste plak cake op en smeer dan de gehele taart af met de botercrème, strijk glad met een krabber of paletmes
Versier de taart met de gehakte hazelnoten, toefjes botercrème en Ferrero Rocher's. Zet de taart eventueel een aantal keer in de koelkast als de botercrème te zacht is
Haal de taart voor het serveren 15 minuutjes uit de koelkast
Notities
* Rooster eventueel de gehakte hazelnootjes voor gebruik nog in een droge koekenpan, hierdoor krijg je een intensere smaak!